Lisa - Handgjord keramik, grå lera med vit glasyr

Keramik i stengods med vackert tecknad glasyr

Lisa är en keramikserie där mönsterbilden hela tiden ändras

Keramikserien Lisa är främst tillverkad genom drejning. Jag ville skapa en serie där jag fick arbeta med olika mönster. Lisa-serien är populär så jag fyller på kontinuerligt med nya drejade produkter. 
I keramikserien Lisa hittar du goa kaffe- och temuggar, kammarljusstakar, frukostskålar, pastaskålar, fat, och inte att förglömma; mina ljusstakar som ser ut som en blomma. Jag fyller då och då på med helt nya produkter i serien när jag kommer på en ny design.

Min butik och keramikverkstad/konstateljé
Min butik och keramikverkstad är beläget i vackra Ulricehamn. Butiken är inhyst i bottenplan på mitt hus vilket gör att det känns mysigt och hemtrevligt. Det mesta jag tillverkar är drejade bruksgods så som koppar, fat och skålar med vackra mönster och former.
Jag älskar även att skulptera i lera och handbygger vackra och unika föremål där formen och strukturen får förtur framför funktionen.

Muggar/Koppar        
Ljusstakar
Skålar
Fat/Tallrikar
Kannor/Tillbringare
Vaser/Buketthållare

Krukor

Välkommen förbi
Om du vet med dig att du har vägarna förbi vackra Ulricehamn är du välkommen att höra av dig så öppnar jag gärna butiken för dig. Du kanske även är sugen på att njuta av några kreativa timmar vid någon av mina drejskivor? Jag älskar pedagogik nästa lika mycket som att skapa. Och det är ofta som mina kursdeltagare är lyriska när de går hem.

Är du mer intresserad av att måla så har jag 2-dagars kurser där vi målar i akryl. Det finns fina övernattningsmöjligheter i Ulricehamn. Och jag kan rekommendera ett besök på Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård

Kaffekoppar, temuggar, kaffemugg, tekopp, tebalja........kärt barn har många namn

Smaken är ju så olika när det kommer till kaffekoppar och temuggar. Kanske är du som jag tvungen att starta dagen med en kopp kaffe eller två. Eller så kanske du föredrar en go mugg med varmt te tillsammans med frukostsmörgåsen. Kanske du vill ha en liten kopp där du får fylla på en påtår av kaffet. Eller så är det en rejäl balja som gäller där det även får plats med mjölk!
När jag sitter uppkrupen i soffan myser jag gärna med en varm kopp te. Gärna en modell större där jag kan värma mina händer runt koppen. En del föredrar ett rejält öra på koppen som man kan få in hela handen i. Med keramik i stengods är det inte alltid nödvändigt med öra eftersom det inte brukar blir så varmt på utsidan av muggen. Ja - önskemålen om hur den perfekta kaffekoppen eller temuggen ska se ut är många. Tycke och smak skiljer sig åt. Men är du som jag så har du en favoritmugg för var och ett av alla stunder där du vill kunna njuta av både dryck och kopp!