Lisa - Ljusstakar Handgjord keramik i stengods

Härliga ljusstakar där glasyren tecknar vackert

Dessa ljusstakar har blivit populära som presenter. De är vackra att tända året om. 

Keramikljusstakarna i Lisa-serien består bland annat av kammarljusstakar, värmeljusstakar formade som en blomma och värmeljushållare att placera i en blomstergrupp.
När jag tidigare drev min blomsteraffär var just värmeljushållare en storsäljare. Här har jag drejat dem och alla är olika i utseende.
Kammarljusstakarna är också de drejade. De är vackra som de är men kan dessutom smyckas med blommor på sommaren om man häller i lite vatten i skålen. Och på vintern är det mysigt att dekorera med nötter i skålen.
Till sist men inte minst - mina värmeljusstakar formade som en blomma. De sprider ett underbart sken och är en vacker present att ge bort.  


Min butik och keramikverkstad/konstateljé
Min butik och keramikverkstad är beläget i vackra Ulricehamn. Butiken är inhyst i bottenplan på huset jag bor i vilket gör att det känns mysigt och hemtrevligt. Det mesta jag tillverkar är bruksgods så som koppar, fat och skålar med vackra mönster och former. Och mestadels är det på drejskivan jag skapar min keramik.
Jag älskar även att skulptera i lera och handbygger vackra och unika föremål där formen och strukturen får förtur framför funktionen.

Välkommen förbi

Om du vet med dig att du har vägarna förbi vackra Ulricehamn är du välkommen att höra av dig så öppnar jag gärna butiken för dig. Du kanske även är sugen på att njuta av några kreativa timmar vid någon av mina drejskivor? Jag älskar pedagogik nästa lika mycket som att skapa. Och det är ofta som mina kursdeltagare är lyriska när de går hem.

Är du mer intresserad av att måla så har jag 2-dagars kurser där vi målar i akryl. Målarkurserna är indelade i olika teman; Collage och Abstrakt måleri Det finns fina övernattningsmöjligheter i Ulricehamn. Och jag kan rekommendera ett besök på Torpa Stenhus och Hofsnäs Herrgård