Lisa - Fat & tallrikar Handgjord keramik i stengod

Handgjord keramik i stengods med vackert tecknad glasyr

Lisa är en keramikserie där mönsterbilden hela tiden ändras

Keramikserien Lisa är främst tillverkad genom drejning. Jag ville skapa en serie där jag fick arbeta med olika mönster. Eftersom denna keramik är populär så måste jag hela tiden fylla på med nya drejade produkter. Och då kan jag inte hålla mig ifrån att skapa nya mönster. Vilket innebär att kameran måste åka fram titt som tätt för att fota det senaste och som ska läggas upp i webshopen. Ett kärt besvär! 
Jag älskar skapandeprocessen. För att få utlopp för min kreativitet så producerar jag endast några få återkommande serier. Det mesta är keramik där jag testar nya former, tekniker och glasyrer och arbetar med små serier. För mig är det jätteviktigt att min kreativitet och nyfikenhet inte begränsas. Detta kan du även se bland annat i serien Lisa - Ljusstakar. Där hittar du flera kammarljusstakar (fast utan öra) med olika formspråk.
I keramikserien Lisa hittar du goa kaffe- och temuggar, kammarljusstakar, frukostskålar, pastaskålar, fat, och inte att förglömma; mina ljusstakar som ser ut som en blomma. Jag fyller då och då på med helt ny keramik i Lisa-serien. Vissa blir så populära att jag fortsätter att dreja dem. Andra gästspelar endast ett tag. 

Uppläggningsfat - för öga och gom

De av mina fat som har en upphöjd kant (bräm) ramar in din uppläggning så vackert. Oavsett om du använder dem till mat eller som ett fat fylld med små ljuslyktor. Glasyren skiftar lite mellan bränningarna. Likaså gör leran det. Glasyrer och leror består av en rad olika ämnen som är hämtade från naturen vilket påverkar det slutliga resultatet och gör min keramik levande. Jag hoppas att du som kund ska njuta av olikheterna och förundras över vad vår natur kan ge oss. 

Stengods - keramik som tål micro, ugn och diskmaskin
Keramik i stengods är mycket mer tålig än keramik i lergods. Man kan använda den i ugnen eller micron och du kan diska keramiken i diskmaskinen. Men inget stengods klarar av stora och snabba temperaturskillnader. Så mitt råd är att aldrig ställa in min keramik, med kall mat, i en ugn som redan är varm. För då är risken stor att den spricker. Dessutom är det bra att fördela maten jämnt över hela formen för då värms också keramiken upp jämnt.