Keramikkurser i drejning och skulptering

Välkommen till mig och min keramikateljé

Min keramik ateljé ligger i vackra Ulricehamn med utsikt över sjön Åsunden. Det är cirka 60 minuters bilväg från Göteborg och 45 minuter från Jönköping. Västtrafik har busshållplats 200m från min ateljé så det går fint att ta bussen om man vill. 

All undervisning anpassas efter dig
Mina kurser riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som är mer van att skapa med lera. Det finns kurser där du kan komma själv och kurser som man kan vara upp till 6 kursdeltagare på. Jag har 2 drejskivor som man får turas om på om man är fler än 2 personer och det finns arbetsbord som räcker till 6 personer vid skulptering. 


Drejkurser 
Skulptering/bygga för hand
Dreja och skulptera

Hos mig får du alla möjligheter att skapa fantastiska alster
Vid drejning visar jag först och går igenom alla moment på ett pedagogiskt sätt. Sedan centrerar jag leran, klösen, åt dig. Att centrera kan ta tid att lära sig. Och för att ge dig mer tid till själva drejningen så gör jag detta moment åt dig. Om du vill fortsätta att dreja i framtiden, om du blir lika "tagen" av leran som jag, så är centrering något du ska lära dig så fort det går eftersom det är grunden till att kunna dreja.
När det sedan är dags för dig att dreja så sitter jag intill och tillsammans går vi igenom alla moment steg för steg. 

När du kommer på en kurs där vi skulpterar så går vi igenom kavling, ringling och tumning - lite beroende på typ av kurs du valt. Jag har gjort ett medvetet val att mestadels inte blanda flera olika tekniker i samma kurs. När jag håller en kurs, oavsett vilken, så vill jag ge dig som kursdeltagare all den information du behöver för att skapa med lera med rätt teknik. Jag vill finnas där för dig - det har du betalat för. Är vi för många på en keramikkurs så hinner jag inte med att hjälpa och visa alla. Det blir stressigt - både för mig och för dig om vi blandar tekniker på samma kurs. 

Ta med dig vännerna eller familjen och boka en kurs bara för er
2 personer kan dreja samtidigt. Är ni fler så alternerar ni vid drejskivan och njuter av go´fika mellan varven. Att dreja är fantastiskt roligt och kreativt. Det ökar välbefinnandet och minskar stress.
Det går även fint att boka en halvdagskurs, heldagskurs och 2 dagarskurs. Det här är kurser som passar ett kompisgäng eller familjen. Jag har många kursdeltagare från hela landet (är så glad att ni väljer att komma till mig) och då är ju en 2 dagarskurs helt perfekt. Då fixar jag hembakat fika och en god lunch till er. 


Övernattningsmöjligheter i Ulricehamn

I Ulricehamn finns flera fina övernattningsmöjligheter - Hotell Bogesund som har utsikt över sjön, Hotell Lassalyckan som ligger i direkt anslutning till fina löpspår och skidspår på vintern, Hotell Nyboholm som även har vandrarhem. 

Företagsevent
Samla alla anställda och kom på kurs hos mig. Att få vara kreativa tillsammans och delta i roliga aktiviteter ökar välbefinnandet och gruppkänslan stärks när man får skratta tillsammans. Jag tipsar er om att samlas kring ett tema. Kanske ni vill göra varsin kopp att ha på jobbet, med era namn på. Det skapar en gemensamhetskänsla och med dessa koppar i fikarummet blir det troligen lite mer ordning på diskandet! 

Möhippa, svensexa, födelsedag och kickoff
Boka en keramikkurs och skapa härliga och roliga minnen tillsammans. 

Hembakad Go´fika
Bokar du en kurs som är minst 2 timmar så bjuder jag på fika. Hembakad kardemummakaka brukar vara en succé. För dig med glutenallergi och/eller önskar laktosfritt bakar jag en kladdkaka med coccosmjöl och coccosflingor - supergod! Laktosfri grädde till förståss! Äter du endast vegetariskt eller vegankost så ordnar jag det med en god fruktsallad och havrevisp. Har du andra allergier så försöker jag i möjligaste mån lösa det.