Lisa - Kannor Handgjord keramik i stengods

Handgjord keramik i stengods med vackert tecknad glasyr

Mjölkkanna, gräddsnipa, tillbringare, karaff........
Det finns flera benämningar för en kanna. Men orden ger oss en hint om storleken. Glasyren skiftar lite mellan bränningarna. Likaså gör leran det. Glasyrer och leror består av en rad olika ämnen som är hämtade från naturen vilket påverkar det slutliga resultatet och gör min keramik levande. Jag hoppas att du som kund ska njuta av olikheterna och förundras över vad vår natur kan ge oss. 

Stengods - keramik som tål micro, ugn och diskmaskin
Keramik i stengods är mycket tåligt. Man kan diska den i diskmaskinen och använda den i micron. Keramik med tunna kanter är mer skört än kanter med lite mer lera. 

Att rispa in mönster i leran, som jag gör med det mesta i Lisa-serien, innebär att jag tunnar ut väggarna i godset. Detta medför att jag måste dreja lite tjockare väggar så att det finns tillräckligt material för att göra mönster. 

Lisa är en keramikserie där mönsterbilden hela tiden ändras
Keramikserien Lisa är främst tillverkad genom drejning. Jag ville skapa en serie där jag fick arbeta med olika mönster. Eftersom denna keramik är populär så måste jag hela tiden fylla på med nya drejade produkter. Och då kan jag inte hålla mig ifrån att skapa nya mönster. Vilket innebär att kameran måste åka fram titt som tätt för att fota det senaste och som ska läggas upp i webshopen. Ett kärt besvär! 
Jag älskar skapandeprocessen. För att få utlopp för min kreativitet så producerar jag endast några få återkommande serier. Det mesta är keramik där jag testar nya former, tekniker och glasyrer och arbetar med små serier. För mig är det jätteviktigt att min kreativitet och nyfikenhet inte begränsas. Detta kan du även se bland annat i serien Lisa - Ljusstakar. Där hittar du flera kammarljusstakar (fast utan öra) med olika formspråk.
I keramikserien Lisa hittar du goa kaffe- och temuggar, kammarljusstakar, frukostskålar, pastaskålar, fat, och inte att förglömma; mina ljusstakar som ser ut som en blomma. Jag fyller då och då på med helt ny keramik i Lisa-serien. Vissa blir så populära att jag fortsätter att dreja dem. Andra gästspelar endast ett tag.