Lisa - koppar/muggar Handgjord keramik i stengods

Härliga mönster som gör att glasyren tecknar vackert

Lisa är en keramikserie där mönsterbilden ändras då och då

Keramikserien Lisa är främst tillverkad genom drejning. Jag ville skapa en serie där jag fick arbeta med olika mönster. Eftersom denna keramik är populär så fyller jag på med nya drejade produkter hela tiden. Då passar jag ofta på att ta fram nya, vackra mönster till mina keramikmuggar.

Kaffekoppar, temuggar, kaffemugg, tekopp, tebalja........kärt barn har många namn

Smaken är ju så olika när det kommer till kaffekoppar och temuggar. Kanske är du som jag tvungen att starta dagen med en kopp kaffe eller två. Eller så kanske du föredrar en go mugg med varmt te tillsammans med frukostsmörgåsen. Kanske du vill ha en liten kopp där du får fylla på en påtår av kaffet. Eller så är det en rejäl balja som gäller där det även får plats med mjölk!
När jag sitter uppkrupen i soffan myser jag gärna med en varm kopp te. Gärna en modell större där jag kan värma mina händer runt koppen. En del föredrar ett rejält öra på koppen som man kan få in hela handen i. Med keramik i stengods är det inte alltid nödvändigt med öra eftersom det inte brukar blir så varmt på utsidan av muggen. Ja - önskemålen om hur den perfekta kaffekoppen eller temuggen ska se ut är många. Tycke och smak skiljer sig åt. Men är du som jag så har du en favoritmugg för var och ett av alla stunder där du vill kunna njuta av både dryck och kopp!

I keramikserien Lisa hittar du goa kaffe- och temuggar, kammarljusstakar, frukostskålar, pastaskålar, fat, och inte att förglömma; mina ljusstakar som ser ut som en blomma.

Så här tar du hand om din keramik

Min keramik kan du använda både i micron, ugnen och diska i diskmaskinen
Undvik svarta repor från bestick genom att tillsätta spolglans till diskmaskinen

Svarta streck på tallrikar, i skålar eller koppar är metall från rostfritt stål. Framförallt bestick. För att undvika repor i glasyren bör inte keramiken ställas i varandra eller gnidas/skjutas över varandra när de ställs in i köksskåpet.
Rengör aldrig med skurmedel, stålull eller liknande. Det kan repa glasyren.
Ta bort beläggningar i koppar efter kaffe, te eller liknande genom att blanda 2-3 msk citron- eller askorbinsyra med maskinmedel. (Detta rekommenderas inte på produkter med känslig dekor)