Akrylmålning Collage 2 dagar

I lager

2 500 kr

Måla med akryl och skapa collage

Släpp loss och skapa figurativ eller abstrakt konst med collage.

Akryl är en snabbtorkande, vattenlöslig och luktfri färg. Den finns på tub och i burk. Färg och medium ingår i kursen. 

Innehåll
Första dagen använder vi oss av en "Gel printing plate" eller gelplatta. Vi målar på ett tunt lager med akrylfärg på gelplattan - det kan vara flera färger blandat - och lägger ett papper över som vi pressar på med handen. Vi kan pressa pappret flera gånger över nya lager med färg och på så sätt få helt unika monoprints. Detta är fantastiskt kul.
Vi skapar även en massa härliga mönster med schabloner som vi lägger mellan gelplattan och pappret. Pappret kan bestå av vanligt enkelt papper man har i skrivaren. Eller så kan man använda sidorna i gamla böcker att trycka på. På så sätt kan man få med text eller bilder under färgen. Pappret river vi i mindre bitar för att sedan limma dem på vår målade bakgrund.

Innan vi börjar med att måla på gelplattan så pratar jag lite om bildkomposition, "det gyllene snittet" och färglära. Innan du sätter igång med skapandet så är det bra om du har kommit på ungefär vad du vill göra. Kanske en helt abstrakt målning? Eller en målning full av blommor? Ett ansikte? Geometriska former? Man kan även utgå från en färgskala och skapa fritt utifrån den. Det kan underlätta skapandet om du ritar stödlinjer för din komposition så att du har någonting att gå efter när du ska göra ditt collage. 

Dag 1 förbereder vi allt - Vi målar en bakgrund till vårt collage  och skapar mönster med hjälp av gelplattan. Pappret river vi sönder till lite olika storlekar.

Dag 2 är det dags att limma vårt collage. Vi kan - när collaget torkat till, förstärka vissa former med konturer som vi målar. Vi kan även måla skuggningar för att skapa djup i collaget.

Kursen är på 2x5 timmar och vi målar under två efterföljande dagar. Kursen passar alla - både dig som aldrig målat tidigare och du som har testat akrylmålning förut. I kursen utgår vi från där du är. 

All färg och medium till collagen ingår i kursen. Du får låna en gelplatta och en gummiroller av mig samt schabloner för att skapa mönster.
Jag ordnar med kaffe och te. Önskar du något att äta tar du med fikabröd eller egen mat. Micro finns.

Saker du tar med till kursen: 
1. Målarunderlag ca 40x60cm. Du kan antingen använda mixed media- papper, pannå, tapet eller canvas. Räkna med att 1 projekt hinns med under dessa två dagar.
2. Akrylpenslar i olika storlekar för limning av collaget. De är även bra att ha om du exempelvis vill arbeta med konturer och förstärka en form eller ändra en kulör på ditt collage.
3. Moddlare - syntetpensel 6-10cm. Gärna med mjuka, lite kortare, styva strån. Moddlaren är mycket användbar när man ska måla på större ytor. Bra till bakgrunden på ditt collage.
4. Målarknivar av något slag. Bra att blanda färg och/eller måla med.  
5. Böjbar gummispackel om du vill arbeta med struktur på collaget eller på bakgrunden.
6. Handdukar eller papper att torka av penslarna med.
7. Sprayflaska för vatten
8. Förkläde och/eller oömma kläder och skor.
9. Gamla böcker som du vill använda i ditt collage och/eller vanligt vitt papper i A4 storlek.

Det mesta kan du hitta i en välsorterad färgbutik eller på nätet.

Obs: jag har inga stafflier i ateljén. Tanken är att vi arbetar med våra målningar platt på ett bord. Föredrar du att arbeta på staffli får du gärna ta med ditt egna.
   Målarknivar  Gummispackel

    Moddlare

För att en kurs ska bli av bör antalet deltagare vara 4 st. Fler får heller inte plats i min lilla ateljé.
Är ni ett gäng på 4 personer som vill prova på detta tillsammans så ordnar jag en kurs bara för er.

För att garanteras en plats krävs fullt erlagd betalning senast 14 dagar innan kursstart. Om kursdeltagarantalet inte kommer upp i 4 personer har jag rätt att avboka kursen. Inbetalningar som gjorts betalas då tillbaka helt.

Inga datum är fastställda. Jag är flexibel och kan boka in en kurs lite när som helst. Hör bara av dig så hittar vi några datum. / Mona