Fantasia - Temugg Rosor - handgjord keramik i stengods

I lager

890 kr

Stor härlig mönstrad Temugg

Helt unik - jag tillverkar endast 1 ex. av varje design

Höjd: 10cm
Diameter: 11,5cm
Rymmer: 8dl
Lera: vit
Glasyr: Transparent och vit

Alla mått är cirka-mått.
All min keramik tål micro, diskmaskin och ugn. 

Så här tillverkar jag min temugg:
  • Först mäts rätt mängd lera upp. Sedan knådas den.
  • Efter det så drejar jag muggen. Ställer den åt sidan för att torka till lite grann. 
  • Jag tillverkar ett handtag och lägger den åt sidan för att torka till lite.
  • När muggen och handtaget torkat till ett stadium som man kallar läderhård monterar jag ihop delarna. Sedan rispar jag in mönster i temuggen och "målar" med uppslammad lera med hjälp av en pipett. 
  • När muggen har torkat helt brukar jag jämna till ytan - som är mycket skör och porös. Nu målar jag med oxider och underglasyr. Detta är ett mycket tidskrävande arbete. Mönstret är komplicerat och skapas genom flera olika moment.
  • Därefter skröjbräns temuggen till uppåt 1000 grader. Det brukar ta drygt 1 dygn innan jag kan plocka ut allt ur ugnen igen.
  • Innan det är dags att glasera torkas ytan av med en fuktig svamp så att inget damm eller några lerrester finns kvar på ytan.
  • Nu doppar- och penslar jag på glasyren. Efter att glasyren torkat rengör jag undersidan från all glasyr så att inte temuggen fastnar på plattorna i ugnen. Allt bränns sedan upp till 1240 grader. 

Skötselråd för keramiken "Fantasia"
Förutom att jag rekommenderar att du diskar dem för hand på grund av reliefmönstret så är det alltid bra att skölja ur muggen med vatten efter användning. På så sätt undviker du missfärgningar som kan bli av kaffe eller te. Om det skulle uppstå missfärgningar så kan du diska dem på hög temperatur i diskmaskinen - se bara till så att de inte står så nära något annat att reliefen på mönstret skadas. Undvik svarta repor från bestick genom att tillsätta spolglans i diskmaskinen.
Missfärgad keramik eller keramik som fått märken från bestick ersätts inte. Ej heller om reliefmönstret på keramiken gått sönder.  

Återvinning vid packning

När du handlar av min keramik "Fantasia" använder jag mig av extra skyddsmaterial vid frakt. För att spara på miljön och dess tillgångar återanvänder jag så mycket material som går. Detta innebär att du kan få din keramik packad i en kartong som jag tidigare fått skickad till mig. Jag packar även med tidningspapper. I de fall du får packmaterial av plast är det alltid återvunnet. Jag köper aldrig in plastemballage själv. Jag hoppas att du har förståelse och att du håller med om att detta sätt att återbruka är viktigt för miljön.