Fantasia - Handgjord keramik i stengods

Fantasia - mönstrad och helt unik handgjord keramik
Vill du ge bort en vacker present är detta den ultimata gåvan

De är alla gjorda i stengods som är ett mycket tåligt material. Men på grund av reliefmönstren så skulle jag diska dessa för hand och inte ställa till exempel muggarna i varandra. All keramik som tillverkas för hand blir unika. Men "Fantasia" tar verkligen innebörden av ordet unik till en helt annan nivå.

Med hjälp av flera olika tidskrävande tekniker skapar jag muggar, vaser, fat och kannor med intrikata mönster. Resan jag gör med varje produkt är så spännande; all dekoration och mönster görs på frihand och jag kan aldrig riktigt förutse hur en design och färgsättning av keramiken blir i slutändan. Det är först när jag gläntar på glasyrugnen som jag ser om den nya blandningen av underglasyren fungerade eller om just det nya mönstret blev vackert. 

Om du väljer att ge bort denna keramik som present så hittar du kort med text som kanske kan passa att sätta fast på ditt paket. Det är kort av mina målningar i akvarell.

Skötselråd för keramiken "Fantasia"
Förutom att jag rekommenderar att du diskar dem för hand på grund av reliefmönstret så är det alltid bra att skölja ur muggen med vatten efter användning. På så sätt undviker du missfärgningar som kan bli av kaffe eller te. Om det skulle uppstå missfärgningar så kan du diska dem på hög temperatur i diskmaskinen - se bara till så att de inte står så nära något annat att reliefen på mönstret skadas. 
Missfärgad keramik eller keramik som fått märken från bestick ersätts inte. Ej heller om reliefmönstret på keramiken gått sönder. 

Temuggar
Kannor / Tillbringare
Vaser

Återvinning vid packning
När du handlar av min keramik "Fantasia" använder jag mig av extra skyddsmaterial vid frakt. För att spara på miljön och dess tillgångar återanvänder jag så mycket material som går. Detta innebär att du kan få din keramik packad i en kartong som jag tidigare fått skickad till mig. Jag packar även med tidningspapper. I de fall du får packmaterial av plast är det alltid återvunnet. Jag köper aldrig in plastemballage själv. Jag hoppas att du har förståelse och att du håller med om att detta sätt att återbruka är viktigt för miljön.