Lisa - Krukor Handgjord keramik i stengods

Handgjord keramik i stengods med vackert tecknad glasyr

Krukor med eget uttryck
Handgjorda krukor innebär för mig att ingen är exakt lik någon annan. Att se och uppskatta olikheterna skänker mervärde. Hantverket vill jag ska synas. Spåren efter keramikerns arbete är en viktig del i upplevelsen. 

Stengods - keramik som tål micro, ugn och diskmaskin
Keramik i stengods är mycket tåligt. Man kan diska den i diskmaskinen och använda den i micron. Keramik med tunna kanter är mer skört än kanter med lite mer lera.
Att rispa in mönster i leran, som jag gör med det mesta i Lisa-serien, innebär att jag tunnar ut väggarna i godset. Detta medför att jag måste dreja lite tjockare väggar så att det finns tillräckligt material för att göra mönster. 

Lisa är en keramikserie där mönsterbilden hela tiden ändras
Keramikserien Lisa är främst tillverkad genom drejning. Jag ville skapa en serie där jag fick arbeta med olika mönster. Eftersom denna keramik är populär så måste jag hela tiden fylla på med nya drejade produkter. Och då kan jag inte hålla mig ifrån att skapa nya mönster. Vilket innebär att kameran måste åka fram titt som tätt för att fota det senaste och som ska läggas upp i webshopen. Ett kärt besvär!
Jag älskar skapandeprocessen. För att få utlopp för min kreativitet så producerar jag endast några få återkommande serier. Det mesta är keramik där jag testar nya former, tekniker och glasyrer och arbetar med små serier. För mig är det jätteviktigt att min kreativitet och nyfikenhet inte begränsas.
I keramikserien Lisa hittar du goa kaffe- och temuggar, kammarljusstakar, frukostskålar, pastaskålar, fat, och inte att förglömma; mina ljusstakar som ser ut som en blomma. Jag fyller då och då på med helt ny keramik i Lisa-serien. Vissa blir så populära att jag fortsätter att dreja dem. Andra gästspelar endast ett tag.