Keramikkurs - 6 kurstillfällen

2 300 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Keramikkurs med grundläggande tekniker
Priset avser per person

OBS. Denna kurs betalas i förskott.
Var vänlig kontakta mig för mer information: monaskeramik@gmail.com

Vid varje kurs-träff ägnar vi oss åt en specifik teknik inom keramiken. Detta är en härligt kreativ kurs där du får prova på många olika tekniker. Är ni ett kompisgäng på 4-7 pers går det bra att boka en alldeles egen kurs.

Kursens upplägg:
Kursdag 1: Vi kavlar en kruka och/eller fat. Med hjälp av olika stämplar, virkade dukar, blad m.m. skapar vi vacker struktur på dina alster.

Kursdag 2: Under denna kurs går vi igenom ringling. En gammal metod för att skapa främst fat, skålar och urnor. Man kan även montera handtag på en ringlad vas.

Kursdag 3: Tumning är en gammal teknik och mycket användbar när man vill skapa något skålformat eller något som har en sluten form. Man kan tänka sig att tekniken är lite som när man drejar - man snurrar skålen och trycker leran uppåt/utåt. Här kan du skapa en skål, kruka, kopp, frökapsel, äpple eller liknande.

Kursdag 4: Jag visar hur man drejar en mindre kopp, cylinder eller skål. Ni får sedan prova på hur det är att dreja. Under tiden som kursdeltagaren drejar arbetar de andra deltagarna fritt med lera.

Kursdag 5: Vi arbetar även denna dag med drejning.

Kursdag 6: Vid sista kurstillfället är det fritt att skapa vad man vill.

Under hela tiden finns jag där och stöttar, ger tips och idéer. Materialkostnad av lera och glasyr tillkommer med 80kr/kg. Jag beräknar att det blir mellan 60:- till 200:-/tillfälle beroende på hur mycket du vill göra och hur snabb du är.

Detta ingår: Enklare fika, skröjbränning och glasyrbränning. Efter ca 8 veckor efter sista kurstillfället är dina alster klara att hämta. Bor du långt ifrån kan jag skicka mot fraktkostnad.

Tid: 3 timmar per kursdag

Minsta antal deltagare för att kursen ska bli av är 4 st. Tillsammans kommer vi fram till datum som passar.  Är ni ett kompisgäng på mellan 4-7 personer som vill komma tillsammans så ordnar vi kurs enbart för er.