Grönt blir Orange

Grönt blir Orange

Framställning av glasyrer

Varje gång jag glaserar lär jag mig någonting nytt. T.ex en glasyr som varit underbart vacker på en typ av lera kan bli helt annorlunda på en annan lera. 

Jag har tidigare jobbat med en vitbrännande lera från Tyskland. Den blev jättevacker med min egenblandade gröna glansiga glasyr. Men så ville jag ha en kollektion med en speciell engelsk lera - också den vitbrännande - och tänkte att denna glasyr blir superfin på just den leran. 

Ivrig som jag ärlaugh så glaserade jag hela min nya kollektion med denna gröna högst älskade glasyr - utan att provbränna på just denna leran innan. Och min besvikelse var enormcrying.........Leran hade "ätit" upp det mesta av glasyren och kvar blev en grön glasyr på insidan medans utsidan blev flammig och med stora orange partier. 

Har grubblat fram och tillbaka. Sökt på internet efter nya gröna glasyrer. Tänkte att grönt inte skulle vara så svårt att få tag på.......men attans vad jag bedrog mig!!! Jag vill ju så gärna behålla min gröna Elsa-kollektion. 

Efter ett tag tänkte jag att jag måste få höra andras åsikter om vad de tyckte om mina orange-gröna skapelser. Och jag blev mycket förvånad! Det blev succé och de ville köpa dessa på en gång! De älskade den höstiga känslan i keramiken. Så nu slipper jag kassera en massa keramik som det egentligen inte var något fel på. Endast "fel" färg enligt mig. Så där lärde jag mig något nytt! 

Men hur som helst - jag vill INTE ha en orangegrön kollektion utan en härligt skogsgrön. Och så slog det mig......Jag har ju faktiskt testat den gröna glasyren på min svarta lera som jag tillverkar Kuji-serien av. Och glasyren är faktiskt MYCKET finare på den mörka leran. Så - sagt och gjort! Jag är väl inte sämre än att jag kan ändra mig......I framtiden kommer m.a.o Elsa-serien att utgå från en svartbrännande lera. Glasyren kommer att få samma nyans som inuti nudelsopp-skålarna i Kuji-serien:

Känner mig supernöjd med dagen - trots att jag nu inte kunde fota och lägga upp alla nyheter i Elsa-kollektionen i webshopen.
Nu är det kväll i keramikverkstan och dags för hundpromenad med Elsaheart/ Mona2017-10-19
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla