Sommarkurs - Akrylmålning Collage 2 dagar.

I lager

2 500 kr

Måla med akryl och skapa collage
Härlig sommarkurs där du får släppa loss och skapa med läckra mönster

Första dagen tar vi hjälp av flera härliga schabloner och en gelli-plate + roller som du får låna av mig. Andra dagen skapar vi magi!

Akryl är en snabbtorkande, vattenlöslig och luktfri färg. Den finns på tub och i burk. All färg, medium och go´fika ingår i kursen.
Innehåll
Första dagen använder vi oss av en "Gel printing plate" eller gelplatta. Vi skapar en massa härliga mönster med bland annat schabloner som vi lägger mellan gelplattan och pappret. Växter, blad med mera fungerar också fint. Med hjälp av vår gelli-plate kan vi skapa helt unika monoprints. Detta är fantastiskt kul.
Pappret kan bestå av vanligt enkelt papper man har till skrivaren. Eller så kan man använda sidorna i gamla böcker att trycka på. På så sätt kan man få med text eller bilder under färgen.

Innan vi börjar med att måla på gelplattan så pratar jag lite om bildkomposition, "det gyllene snittet" och färglära. Innan du sätter igång med skapandet så är det bra om du har kommit på ungefär vad du vill göra. Kanske en helt abstrakt målning? Eller en målning full av blommor? Ett ansikte? Geometriska former? Man kan även utgå från en färgskala och skapa fritt utifrån den. Det kan underlätta skapandet om du ritar stödlinjer för din komposition så att du har någonting att gå efter när du ska göra ditt collage. 

Dag 1 förbereder vi allt - Vi målar en bakgrund till vårt collage och skapar mönster med hjälp av gelplattan. Pappret med våra mönster river vi sönder till lite olika storlekar.

Dag 2 är det dags att limma vårt collage. Vi kan - när collaget torkat till, förstärka vissa former med konturer som vi målar. Jag visar hur vi med hjälp av att måla skuggningar kan skapa läckert djup i collaget.

Kursen är på 2x5 timmar och vi målar under två efterföljande dagar. Kursen passar alla - både dig som aldrig målat tidigare och du som har testat akrylmålning förut. I kursen utgår vi från där du är. 

All färg och medium till collagen ingår i kursen. Du får låna en gelplatta och en gummiroller av mig samt schabloner för att skapa mönster.
Jag ordnar med go´fika. Önskar du något att äta går det fint att ta med egen mat. Micro finns.

Saker du tar med till kursen: 
1. Målarunderlag ca 40x60cm. Du kan antingen använda mixed media- papper, pannå, tapet eller canvas. Räkna med att 1 projekt hinns med under dessa två dagar.
2. Akrylpenslar - 1st ca 2cm bred + 1st 1cm bred.
3. Moddlare - syntetpensel 6-10cm. Gärna med mjuka, lite kortare, styva strån. Moddlaren är mycket användbar när man ska måla på större ytor. Bra till bakgrunden på ditt collage.
4. Handdukar eller papper att torka av penslarna med.
5. Sprayflaska för vatten
6. Förkläde och/eller oömma kläder och skor.
7. Gamla böcker som du vill använda i ditt collage och/eller vanligt vitt papper i A4 storlek. Räkna med att det går åt en del papper - troligen ca 20 st

Det mesta kan du hitta i en välsorterad färgbutik eller på nätet.

Obs: jag har inga stafflier i ateljén. Tanken är att vi arbetar med våra målningar platt på ett bord. Föredrar du att arbeta på staffli får du gärna ta med ditt egna.
   Målarknivar  Gummispackel

    Moddlare

För att en kurs ska bli av bör antalet deltagare vara 4 st.
Är ni ett gäng på 4 personer som vill prova på detta tillsammans så ordnar jag en kurs bara för er.

För att garanteras en plats krävs fullt erlagd betalning senast 7 dagar innan kursstart. Om kursdeltagarantalet inte kommer upp i 4 personer har jag rätt att avboka kursen. Inbetalningar som gjorts betalas då tillbaka helt.

Obs: Jag håller inga barnkurser. Lägsta ålder för att delta på en kurs är 12 år.

Inga datum är fastställda. Jag är flexibel och kan boka in en kurs lite när som helst. Hör bara av dig så hittar vi några datum. / Mona