Keramikkurs - måla med engob och underglasyr

I lager

1 900 kr

Kurs i att måla med underglasyr och skapa med engober
Priset avser per person

Denna kurs passar dig som sedan tidigare är bekant med kavling och kan arbeta självständig och snabbt. För att kunna måla och skapa med engober och underglasyr bör godset torkat till en del. Det betyder att du snabbt behöver kunna kavla t.ex ett fat eller en kruka samt montera ihop den för att den ska få tid till att torka till och bli stabil. Den bör torka ca 1.5 timmar. Räkna med att du endast hinner med att skapa 1 större föremål eller ev. 2 mindre pga torktiden. Allt det du kavlat måste stå klart kl 10.30 för att det ska hinna torka till. Kursen innefattar 9 timmar varav 1 timmes introduktion och 30 min lunch.

Vi börjar dagen kl 9.
Du startar med att kavla det du vill ha. Det kan vara ett härligt fat, en kruka, en mugg eller liknande. Kl 10.30 måste det du kavlat vara klart för att hinna torka till.
Kl 10.30 går jag igenom och visar hur du med hjälp av engober (infärgad lerslamma) kan måla på din keramik. Jag använder även olikfärgad underglasyr som man kan måla med. Nu finns verkligen tillfälle för den som älskar att måla att få prova på hur det är att måla på keramik. Efter att engoben torkat till visar jag hur du kan rispa in mönster för att skapa effekter. Introduktionen/visningen tar ca 1 timma. Sedan tar du över och under dagens gång skapar du fritt. Jag hjälper dig med tips, tekniska frågor och mycket mer.  

Vi tar en kort lunchpaus mellan 13-13.30. Kaffe/te finns att tillgå hela dagen.

Ca kl 16.30 är det dags att avsluta och gå över dina alster, finputsa allt och se till att de är klara för att torka och sedan brännas. Alla produkter ställs in i torkrummet.  
Kl 17 städas lokalen och alla föremål, verktyg m.m. som använts diskas och rengörs. Kursen avslutas kl 18.

Du betalar 80:-/kg för leran.
Detta ingåri kursen: Enklare lunch, obegränsat med kaffe/te, underglasyr, engober, skröjbränning, glasering och glasyrbränning. Efter ca 8 veckor är dina alster klara att hämta. Bor du långt ifrån kan jag skicka mot fraktkostnad.

Är ni ett kreativt kompisgäng på mellan 4-7 personer som gärna vill hitta på något kul tillsammans är detta en perfekt kurs för er. Tillsammans kommer vi fram till ett datum som passar.

OBS: Jag håller inte barnkurser. Lägsta åldern för att kunna delta på en kurs är 12 år.

Datum: Vi kommer överens om dag och tid
Minsta antal deltagare för att kursen ska bli av är 4st.

Bor du långt ifrån så finns det fina övernattningsmöjligheter i Ulricehamn.