Det här är jag

Jag heter Mona Pedersén och bor i en liten stad som heter Ulricehamn. Den ligger vackert på sluttningen ner mot sjön Åsunden. Här bor jag i ett hus med min bordercollie Elsa. Min keramikverkstad och butik ligger på nedre botten. Här drejar jag och skapar - unika produkter i mindre skala. All min keramik håller mycket hög kvalitet och är bruksvaror som tål att användas varje dag.

Jag håller ofta kurser i keramik. Så här skriver några av mina kursdeltagare:

- Kurserna passar för alla. Särskilt drejning. Mycket bra handledning.
                                                             Ann-Marie Sänd Viskafors 
Som i stort sett nybörjare står det klart att det finns hur många olika tekniker som helst.
  Kurserna passar ypperligt för den som bl.a vill lära sig dreja.
                                                          Agneta Vondrak Viskafors

 Keramikkurs                Drejkurs                                         

Kurserna

Antalet kursdeltagare håller jag alltid lågt på alla mina kurser. Max antal är 6 personer.
Går du en drejkurs är det ALLTID en privatlektion du bokat. Vill att du som kursdeltagare ska få bästa möjliga handledning när du ska dreja. 
Alla mina kurser håller hög kvalitet. Mina ambitioner är att lära dig så mycket som möjligt. 

Öppetider

Jag har inga bestämda öppetider. Jag sitter mestadels vid min drejskiva med lera upp till armbågarna eller håller en kurs vilket gör det svårt att ha öppet butiken samtidigt. Detta gäller även när jag ska svara i telefon. Men jag försöker alltid hålla öppet för en kund. Så hör bara av dig via mail eller skicka ett sms så ser vi till att komma överens om en tid som passar oss båda. 

Utbildning

Jag är självlärd keramiker. Har gått någon kurs men mest har jag lärt mig genom att prova mig fram. Jag har pluggat böcker om keramik och tittat på oändligt många filmer. Hantverk - nästan vilken typ som helst - har jag alltid haft väldigt lätt för. Jag har det så att säga i händerna. Keramikyrket är ju inte enkelt så jag har suttit otaliga timmar vid min drejskiva och övat och övat. Och idag känner jag att jag kan stå för min keramik och det jag skapar och vara lycklig för att jag lyckats ta mig hit. Jag är ett levande bevis för att DET GÅR att lära sig dreja på kort tid - bara man har viljan och tålamodet. 

Då och nu

Jag har ett förflutet som florist. Drev min egna blomsterbutik under 13 år. Har även tillverkat heminredning och mindre möbler i trä som jag sålt som grossist på bl.a Formexmässan. Älskar att ställa ut på olika mässor. Färg och form är en stor passion.
Jag virkar och stickar,målar i akryl eller blyerts/tusch samt älskar att fotografera. Allt skapande kommer från mina händer! Men just nu tar keramiken all min tid i anspråk.
Och så min bordercollie Elsa förståss heart 

 

Min Elsa

     Välkommen till mig och min butik / Mona

      Monas Keramik
      All time design i Ulricehamn AB
      Skansörvägen 4
      523 38 Ulricehamn
      monaskeramik@gmail.com
      Tel. 070-3700410

Mona

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla