Här förklarar jag vad du kan lära dig

Jag har alltid mindre keramikgrupper eftersom jag vill kunna ge dig så mycket tid, hjälp och inspiration som möjligt. 

Bokar du en drejkurs är det en privatlektion du bokar. Vilket gör att jag kan ge all hjälp som behövs till dig. Vilket i sin tur gör att dina framsteg märks snabbare.

  • Hos mig kan du lära dig att dreja - smått som stort. Att lära sig bemästra drejningen tar sin tid. En varm rekommendation är att inte ha för höga krav och ambitioner i början. Tillåt dig att stanna upp, lära känna leran och hur den känns när du drejar. Allt eftersom så får du en känsla och förståelse för hur leran fungerar och det blir lättare och lättare att dreja. 

    Trots detta kan jag faktiskt ändå lova att innan du går ifrån drejkursen så har jag lärt dig så pass mycket att du lyckats få till en eller flera alster!

  • Tumning är en rolig teknik där du kan skapa vackra krukor, skålar och fat. Och på köpet får du finfina muskler i underarmar och fingrar!!!
  • Att ringla är en annan spännande teknik. Du skapar olika former och mönster med hjälp av den ringlade leran som sedan sätts samman till en kruka, skål eller fat.
  • Kavling kan användas till mycket. Det finns många duktiga keramiker som inte gör annat än kavlar! Du kan kavla koppar, skålar och fat. Med hjälp av olika texturer kan du sedan få fram mönster i leran som blir mycket dekorativt. Detta är ett jättekul sätt att snabbt lära känna leran och få till härliga kreationer.
  • Sgrafitto - här dekorerar du t.ex din kruka med olika färgade engober för att sedan skrapa fram ett mönster så att den underliggande leran kommer fram. Engob är en lerslamma som man oftast får som en restprodukt vid drejskivan. Alltså det där kladdiga som fastnar på händerna. I lerslamman blandar jag sedan i färgpigment som sedan "målas" på läderhård lera. 
  • Engobering - med hjälp av pipetter fyllda med färgad lerslamma målar vi mönster, blommor, figurer m.m. Passar på allt! Och är nästan beroendeframkallande - så kul är det!
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla