Fantasia Vas

1 200 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

En härlig vas att njuta av - med eller utan blommor

Helt unik vas. Jag tillverkar endast 1 ex. av varje design

Höjd: 17cm
Diameter: 9cm
Lera: vit
Glasyr: Grå och transparent

Alla mått är cirka-mått.
All min keramik tål micro, diskmaskin och ugn. 

Så här tillverkar jag min vas:
  • Först mäts rätt mängd lera upp. Sedan knådas den.
  • Efter det så drejar jag vasen. Ställer den åt sidan för att torka till lite grann. 
  • När vasen torkat till ett stadium som man kallar läderhård rispar jag in mönster och "målar" med uppslammad lera med hjälp av en pipett. 
  • När vasen har torkat helt brukar jag jämna till ytan - som är mycket skör och porös. Nu målar jag med oxider och underglasyr. Detta är ett mycket tidskrävande arbete. Mönstret är komplicerat och skapas genom flera olika moment.
  • Därefter skröjbränns den till uppåt 1000 grader. Det brukar ta drygt 1 dygn innan jag kan plocka ut det skröjbrända ur ugnen.
  • Innan det är dags att glasera torkas ytan av med en fuktig svamp så att inget damm eller några lerrester finns kvar på ytan.
  • Nu doppar- och/eller penslar jag på glasyren beroende på vilken effekt jag vi ha. Efter att glasyren torkat rengör jag undersidan från all glasyr så att inte vasen fastnar på plattorna i ugnen. Allt bränns sedan upp till 1240 grader. 

Så här tar du hand om din keramik

Min keramik kan du använda både i micron, ugnen och diska i diskmaskinen
Undvik svarta repor från bestick genom att tillsätta spolglans till diskmaskinen

Allmänna råd

Svarta streck på tallrikar, i skålar eller koppar är metall från rostfritt stål. Framförallt bestick. För att undvika repor i glasyren bör inte produkterna ställas i varandra eller gnidas/skjutas över varandra när de ställs in i köksskåpet.
Rengör aldrig med skurmedel, stålull eller liknande. Det kan repa glasyren.
Ta bort beläggningar efter kaffe, te eller liknande genom att blanda 2-3 msk citron- eller askorbinsyra med maskinmedel. (Detta rekommenderas inte på produkter med känslig dekor)